In Engeland wordt nog steeds gedacht aan hervatting van de Premier League, mogelijk in juni. Maar de plannen die daarvoor zijn gemaakt, stuiten op steeds meer verzet.
Zo zijn zes clubs tegen het plan om de 92 resterende competitieduels af te werken op neutraal terrein, in maximaal tien stadions. De clubs vrezen voor competitievervalsing als ze niet in het eigen stadion kunnen spelen, ook al is het zonder publiek, zo meldt The Telegraph.
Het gaat om de onderste zes clubs van de ranglijst: Brighton & Hove Albion, Watford, West Ham United, Bournemouth, Norwich City en, in iets mindere mate, Aston Villa.
'Neutraal terrein onacceptabel'
Brighton-directeur Paul Barber zegt begrip te hebben voor het spelen zonder publiek, maar noemt het spelen op neutraal terrein onacceptabel.
"In deze kritieke fase van het seizoen is het spelen op neutraal terrein van wezenlijke invloed op de integriteit van de competitie", aldus Barber. Ook West Ham United heeft gezegd dat het zijn laatste vijf thuiswedstrijden in het eigen stadion wil spelen.
Vrijdag kwamen de twintig clubs in een videoconferentie overeen dat ze de competitie, mits verantwoord en zonder publiek, willen uitspelen. Maar volgens de Premier League is dat alleen mogelijk als de duels worden afgewerkt in maximaal tien stadions.
Jarenlange juridische procedures
De voorzitter van Crystal Palace, Steve Parish, heeft ondertussen gewaarschuwd voor jarenlange juridische procedures, mocht dit Premier League-seizoen niet worden afgemaakt.
In Nederland besloot de KNVB geen kampioen uit te roepen en ook geen promotie/degradatieregeling toe te passen, wat de voetbalbond op veel kritiek en alvast een kort geding kwam te staan. Op 8 mei staan eerstedivisionisten SC Cambuur en De Graafschap tegenover de KNVB in de Utrechtse rechtbank.
"Ik wil de competitie afronden om sportieve redenen. Ik wil dat Liverpool tot kampioen kan worden gekroond en dat iedere club een eerlijke kans krijgt om zo hoog mogelijk te eindigen", aldus Parish.
Maar de Crystal Palace-voorzitter geeft toe dat ook geld een belangrijke rol speelt. Mocht de Premier League namelijk niet worden uitgespeeld, dan dreigen de clubs meer dan een miljard euro aan inkomsten mis te lopen.